Onmisbaar

Het afgelopen jaar is het met mijn gezondheid steeds verder bergafwaarts gegaan. Vooral de afgelopen maanden is het hard gegaan. De laatste behandeling die ik kreeg, de chemotherapie, sloeg niet aan en aangezien ik medio augustus ben gestopt met de pillen die ik toen kreeg, kan de kanker alweer zo’n vijf maanden zijn goddelijke gang gaan. Logisch dus dat er sindsdien steeds meer klachten ontstonden.

Veel klachten gaan gepaard met pijn, anderen gaan vooral gepaard met lichamelijke ongemakkelijkheden. Sommige gaan met beide gepaard..

Op dit moment sta ik in de wacht voor een immunotherapie. Wederom spannend, aangezien dit weer een studie betreft en de voorwaarden om mee te doen daardoor nogal strikt zijn. Hopelijk spelen de klachten die ik nu ervaar geen rol hierbij.

Maar goed… de klachten die ik nu heb, hebben ervoor gezorgd dat ik iedere keer een stuk hulpbehoevender ben geworden. Iets waar ik niet zo goed tegen kan want dan erken je dat je ziek bent “terwijl dat helemaal niet zo is. Ik heb alleen maar kanker, das alles”. Het is dus tijd om te onderkennen dat ik zonder hulp vragen de dag niet goed doorkom. Dat valt niet mee maar aldoende leert men

Aangezien ik de mazzel heb, dat ik samen met de liefste vrouw samenwoon, hoef ik niet ver te zoeken naar hulp. Zodra ik haar roep, staat ze voor mij klaar maar vaak gaat het erg proactief. We hebben afgesproken dat als ik “lieverd” roep, zij op haar gemakje mijn kant op kan komen. Het geeft geen haast. Als ik “Kitty” roep, dan is er wel paniek of in ieder geval haast 😉.

Kitty pakt alles aan wat ik haar vraag, niets is te gek. Ik merk nu dat het fijn is als Kitty bijvoorbeeld mijn rug wast onder de douche of de zakken van mijn katheter en mijn drain schoonmaakt. Alles wat ik doen, kost mij veel energie en op deze manier kan ik mijn energie meer verdelen.

We zitten op dit moment in een heftige periode en de steun die ik krijg van haar is zo ontzettend belangrijk. Zonder haar, zou ik het echt niet meer weten maar dat hoeft niet want ze is er wel. Ik ben Kitty dan ook vreselijk dankbaar dat ze ook in deze fase aan mijn zijde blijft staan! Als ik dat tegen haar zeg, dan heeft ze zoiets van “das toch normaal?” maar het is niet allemaal zo vanzelfsprekend. Zij gaat door tot het gaatje en dat geeft mij ook de kracht om vol te houden!

Zij is voor mij onmisbaar!

7 gedachten over “Onmisbaar

 1. Je hebt een super super lieve zorgzame vrouw en dat is gelukkig ook nog eens mijn collega. Zorg goed voor elkaar!! ♥️♥️♥️

 2. Ik heb Kitty pas 1 maal ontmoet, maar toen had ik al door dat het een schatje is. Maar jij verdient dit schatje ook. Jullie zijn samen een stel toppers!!! Wij wensen jullie veel sterkte in de komende tijd en hopen dat je mee mag doen aan de immunotheraphie. We duimen. Lieverds sterkte.

 3. Heel veel sterkte lieve schatten wat zou ik graag iets voor jullie willen betekenen maar helaas hoe en wat ik wens jullie het allerbeste

 4. Kitty is the best😉
  Fijn dat het zo goed werkt voor jullie. En super lief dat je haar zo waardeerd en dat ook laat weten en het niet voor lief neemt.
  Altijd fijn als het ook gezegd wordt dat iemand blij met je is.
  Zorg goed voor elkaar 😘

 5. Mooi geschreven en heel veel sterkte ook, wist niet dat het weer slechter met je ging. En fijn dat je het zo goed hebt met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.