Opgesloten!

Niet echt opgesloten maar zo voelt het wel.

Begin 2020 gaat de boeken in als het jaar van de corona crisis. Wat begon als een mooi nieuw jaar vol hoop en geluk draaide al snel uit tot een periode van “eenzame” opsluiting.

Januari vloog voorbij met in het nieuws een nieuw virus wat zich snel verspreidde over China. China… een ver van ons bed show.

Februari vloog voorbij met ons in Guatemala. Een vakantie waar we ruim een jaar naar uitkeken. Een hele maand weg van alles en iedereen. Nieuwe indrukken, andere cultuur, prachtige natuur en interessante, mooie mensen ontmoeten. Het is ook een maand om eens samen te genieten van de mooie dingen in het leven en nee… dat heeft niet alleen met drank en eten te maken 😉. Het is ook vooral een maand proberen weg te zijn van het ziek zijn. Dat lukt redelijk maar er zijn wel wat confronterende situaties. Die vergeten we snel weer want het was een fantastische vakantie. Zaterdag 29 februari is dat avontuur weer voorbij.

Het is maart en we beginnen zo langzamerhand weer met het normale leven. In de afgelopen maand wel wat nieuws meegekregen zoals een drietal stormen die Nederland aandoen en soms een beetje nieuws over corona. Alhoewel nu de eerste besmetting in Nederland een feit is, blijft het toch nog een beetje een ver van ons bed gebeuren.

We beginnen met de tweede week van maart en halverwege deze week zit Kitty ineens thuis te werken en heb ik al mijn lessen afgezegd. Ineens zit corona bij ons in de huiskamer (bij wijze van spreken dan, we zijn gelukkig niet besmet geraakt). Het komt ineens zo dichtbij maar voelt nog steeds erg onwerkelijk aan.

Om de paar dagen worden de maatregelen aangescherpt en hoor je dat er steeds meer besmettingen zijn maar helaas ook steeds meer dodelijke slachtoffers. Het virus spreid zich uit als een olievlek over onze provincie. Als je zegt dat je uit Brabant komt, ben je ineens niet meer welkom in het ziekenhuis…

Inmiddels is heel Nederland in de ban en overal waar je kijkt, internet, televisie, krijg je te zien wat de stand van zaken is. Overal zie je corona.

Ik zal niet de enige zijn die deze situatie maar niks vind. Het is een vreselijk gevaarlijke situatie waar we nu inzitten want niemand weet eigenlijk precies wat je er tegen kan doen. Binnen blijven is het advies evenals afstand houden, als je dan toch naar buiten moet, en goed handen wassen. Wees verstandig wordt er gezegd maar over de definitie verstandig is nog wat onduidelijkheid bij sommigen..

Het is een situatie waar we met z’n allen doorheen moeten. Het is echt heel vervelend maar het is wat het is.

Iedereen struggelt hiermee en dit zijn mijn struggels: Het feit dat we nu opgesloten zitten is al niet fijn. Als we zo dadelijk ons dagelijkse ommetje gaan maken, kunnen we even frisse lucht happen maar tegelijkertijd goed opletten dat we andere mensen gaan ontwijken. Sociale contacten wordt afgeraden waardoor ik dus niet zomaar kan afspreken met vrienden en familie, wat ik zo graag doe! Gelukkig komen mijn kinderen nog wel langs want daar trek ik toch echt de grens.

Gisteren hebben de meisjes afscheid moeten nemen van hun lieve opa. Daar kon ik niet bij zijn om hun een hart onder de riem te steken. Ik wil er zo graag zijn voor hun maar (fysiek) is dat niet mogelijk en dat doet pijn!

Afgelopen weekend is een van de kinderen geopereerd. Acute blindendarm ontsteking… Kon ik niet bij zijn. Vreselijk!

Zo kan ik nog wel even doorgaan en ik realiseer mij heel,goed dat ik echt niet de enige ben en dat ik mijzelf gelukkig mag prijzen omdat ik niet aangestoken ben. Maar wat een vreselijke kut periode is dit. Ik kreeg vandaag een plaatje via WhatsApp met als tekst (ongeveer):

“Volgende week gaat de klok weer vooruit. Zullen we hem een maandje of vier vooruit zetten?”

Lijkt me een goed plan.

4 gedachten over “Opgesloten!

  1. Het is een struggel dat je met je struggels alleen zit te struggelen. Toch maar mooi dat jullie samen kunnen struggelen. Worden je struggels ineens minder groot. Struggeltjes zou je kunnen zeggen.
    To struggle, een engels woord. Ergens mee worstelen. Soms geeft een engels woord pakkend beter weer wat je wil zeggen.

    Stay Safe iedereen!
    Groetjes, Guus

  2. Dit weekend is de klok vooruitgegaan. Het voorstel dat gesteund is door duizenden mensen om die klok gelijk een paar maanden vooruit te zetten heeft het jammergenoeg niet gehaald.

    Het heeft gisteren nog gehageld. Laat die zomer maar komen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.