Afscheid nemen is best lastig

De eerste leerling waar ik echt afscheid van moest nemen, zonder dat ze examen had gedaan. Vandaag zou haar laatste les zijn bij mij en daar had ik mij op voorbereid. Vanochtend was heel confronterend en dat gevoel kwam geheel onverwacht.

Afgelopen september heb ik zoals je weet de beslissing genomen om te stoppen met werken. Dit besluit viel mij toen zeer zwaar maar in de loop van de afgelopen maanden werd in mijn hoofd een steeds betere beslissing. Ik begin er naartoe te leven om eind februari helemaal te stoppen met de rij-instructie. Helaas kwam er een lock-down van een kleine 12 weken waarin ik mij al een beetje heb kunnen voorbereiden op mijn tijd ná de rij-instructie.

3 maart j.l. mocht ik weer beginnen om vervolgens mijn werkzaamheden verder af te kunnen bouwen. Ik keek, en kijk nog steeds, er naar uit om straks helemaal de tijd aan mijzelf te hebben. In de vijf weken die ik hiervoor heb uitgetrokken, heb ik 9 leerlingen die examen moeten doen. Twee daarvan zijn inmiddels geslaagd, nu maar hopen dat de andere 7 hetzelfde doen 😉 Naast deze leerlingen, heb ik nog een aantal leerlingen waarvan ik weet dat ik ze niet tot aan het examen kan begeleiden, wat ik erg spijtig vind maar 8 april is mijn laatste werkdag. Voor die tijd gaan we dat niet redden.

Afscheid van een leerling nemen die geslaagd is, voelt ok! Dit is namelijk ook het doel waar we naartoe werken. Zo hoort het te zijn. Afscheid nemen van een leerling die ik verder niet kan begeleiden omdat we geen tijd meer hebben, correctie: omdat ik geen tijd meer heb, is niet ok! Dit had ik niet aan zien komen maar nadat ik haar het beste had gewenst en nog wat tips had gegeven, drong het als een mokerslag binnen. Ik ben blij dat ze een rijschool gaat kiezen die ik haar heb aangeraden, zodat ik weet dat ze goed terecht komt. Maar verder voelt dit enorm klote… Het is het feit waarom ik afscheid moet nemen dat zo wrang voelt. Ik had er niet zo bij stilgestaan dat dit zo’n impact zou hebben.

5 gedachten over “Afscheid nemen is best lastig

  1. Ik heb wel wat gestuurd, maar het ging mis.Sorry! Ik zal je nog wel mailen als ik wat opgeknapt ben. Lieve groetjes van onsbeiden,tante Annie en tante Frieda!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.