Uitslag is altijd spannend

We staan weer in de file naar Rotterdam. Mijn lieverd Kitty zit achter het stuur en ik zit er naast een beetje erg zenuwachtig te zijn. Soms kletsen we over koetjes en kalfjes, soms over serieuzere zaken en soms zijn we stil. Op de achtergrond is mijn favoriete klassieke stuk te horen; Le Quattro stagioni van Vivaldi. Daar wordt ik rustig van.

Vandaag, 10 december, hebben we weer een date in het Erasmus. Diverse afspraken zelfs. Met name de laatste is de belangrijkste, dan spreken we Debby mijn oncoloog weer. Zij heeft de uitslag van de bloedonderzoeken en de scans die afgelopen vrijdag gemaakt zijn.

Het is alweer drie jaar geleden dat wij in deze malle molen terecht zijn gekomen. Onderzoek na onderzoek, behandeling na behandeling, uitslag na uitslag. Je zou zeggen dat het een keertje gaat wennen maar niets is minder waar. Alhoewel het de ene keer wat erger is dan de andere keer ben ik altijd wel wat nerveus. Het afgelopen jaar hebben we aardig wat slecht nieuws moeten incasseren. De laatste controle was erg hoopvol want de bloedwaarden waren gezakt. Vandaag de eerste controle na de nieuwe medicatie waarbij scans zijn gemaakt. Ik ben erg nieuwsgierig of de scans inderdaad laten zien wat de bloedwaarden ook aangaven, namelijk dat de kanker stabiel is.

We gaan het straks zien, eerst zorgen dat we daar aankomen. Dan bloedprikken, research verpleegkundige, ecg laten maken en dan naar mijn grote vriendin Debby.

5 gedachten over “Uitslag is altijd spannend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.