Corona moeheid

Laat ik beginnen te vertellen dat ik een diep respect heb voor alle mensen die, in welke hoedanigheid dan ook, er alles aan doen om deze crisis te bezweren. Petje af!

Zoals zoveel mensen ben ook ik wel een beetje moe van de corona crisis maar je kunt er niet omheen! Sinds Kitty en ik terug zijn gekomen uit Guatemala is het alleen maar erger geworden. Ik heb net een weekje gewerkt en moest alweer stoppen na aanraden van de verpleegkundige. Ik ben namelijk verkouden, weliswaar zonder koorts maar toch, ik wil geen andere mensen aansteken. Zij raadde mij ook aan om, zodra ik weer wilde gaan werken, geen les te geven aan mensen die verkouden zijn, hoesten en/of koorts hebben. Ik behoor tot de risicogroep en heb daardoor een verminderde weerstand.

Dit had ik zelf al bedacht maar als je het dan een deskundige hoort zeggen, is het toch wel weer confronterend. Die klote ziekte drukt zo’n stempel op alles wat ik doe en alles wat er gebeurd. Nu moet ik dus bij alles wat ik onderneem dubbel zo goed uit kijken. Ik pretendeer niet dat ik het slechter heb dan anderen, zeer zeker niet maar het valt gewoon af en toe wat zwaar. Soms voel ik mij gewoon extra zielig ;-).

Het hele weekend heb ik zitten wikken en wegen maar vandaag heb ik de knoop doorgehakt. Tot en met 31 maart heb ik alle rijlessen opgeschort. Dit om eventuele verspreiding, door mij of door een leerling, van het virus tot een minimum te beperken zoals geadviseerd. Het CBR heeft vandaag laten weten ook de komende twee weken te sluiten. Dit heeft wel geholpen bij mijn besluit. Als een examinator niet naast een leerling wil zitten omdat er een potentieel gevaar van besmetting is, wie ben ik dan om dat gevaar vervolgens op te zoeken. Mijn gezondheid moet boven alles gaan, vind ik. Dus waarom ik zo lang heb zitten twijfelen weet ik eigenlijk ook niet..

Kitty werkt de komende tijd thuis dus we zijn tot elkaar veroordeeld :-). De afgelopen week heeft ze ook thuis gewerkt en heb ik gepoetst, lunch verzorgd en Kitty regelmatig van thee voorzien. Ook heb ik haar regelmatig geprobeerd uit haar stoel te krijgen voor wat beweging wat soms wel lukte. Als ze eenmaal bezig is, gaat ze maar door zonder te pauzeren en daar kan ik dan mooi een stokje voor steken!

Sociale contacten wordt dus zoveel mogelijk afgeraden maar laten we de komende weken elkaar eens extra bellen, appen of mailen en vergeet daarbij de eenzame ouderen niet. Ik kan mij zo voorstellen dat ze zich helemaal zo eenzaam voelen op dit moment.

Jij, als trouwe lezer, krijgt in ieder geval een (virtuele) dikke knuffel!

6 gedachten over “Corona moeheid

  1. Ook ik val in de risicogroep en begrijp je twijfel zo goed. Al weken loop ik te wikken en te wegen voel me soms een aanstelster ben blij dat de regering een beslissing heeft genomen kan ik zonder schuldgevoel thuis blijven. Een hele dikke knuffel voor jullie twee 😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.