Het voelt allemaal heel erg dubbel

Sinds 11 mei mogen we weer rijles geven. We moeten ons als rijinstructeur wel aan wat spelregels houden zoals vragen voor de les of de leerling klachten heeft. Ook moet de auto schoongemaakt worden op de contactpunten zoals het stuur, schakelpook etc.. na elke les. Tussen de lessen door moet de auto een minuut of tien luchten en we mogen geen leerlingen meer naar huis laten brengen door de volgende leerling. Allemaal prima maatregelen die denk ik goed uit te houden zijn. Beter nog, misschien blijf ik deze werkwijze wel volhouden, ook na corona. Wel zo hygiënisch. Mondkapjes zijn niet verplicht, die mogen natuurlijk wel evenals handschoenen. Overigens zijn mondkapjes wel verplicht bij het CBR.

Alhoewel ik erg blij ben dat ik weer mag werken, maak ik mij ook erg veel zorgen. Ten eerste vind ik de beslissing dat maatregelen bij veel beroepsgroepen ineens erg snel versoepeld worden. Je gaat bijna denken dat de economische belangen zwaarder wegen dan de gezondsheidsrisico’s.
Daarnaast wordt er op dit moment nog door het RDW en TNO onderzoek gedaan naar een tussenscherm. Wat zijn de veiligheidsrisico’s en heeft dit een positief effect op de gezondheid. De uitslag van dit onderzoek wordt over een paar weken verwacht.

Wat ik niet begrijp en wat mij ook erg bezig houd, in negatieve zin, is waarom wij wel mogen werken terwijl er nog onderzoek wordt gedaan naar extra beschermingsmaatregelen. We kunnen nu een aantal weken zonder afscheiding (tussen mij en de leerling) rijden. Dat wordt nu als veilig genoeg geacht (terwijl ze bij het CBR veel verder gaande maatregelen hebben getroffen). Als straks het onderzoek uitwijst dat een scheidingswand wel helpt, moeten we ineens een wand laten inbouwen. De weken die we daarvoor zonder hebben gereden vergeten we dan gewoon even?

Begrijp mij het verkeerd. Ik ben erg blij weer te mogen werken, en dat doe ik dan ook graag. Hoofdzakelijk omdat ik mijn leerlingen en de sociale contacten mis maar het thuis zitten ook wel erg beu ben. Weegt dit op tegen eventuele gezondheidsrisico’s? Heel eerlijk, heb ik geen idee en daar maak ik mij dus wel zorgen om.

Als we namelijk met z’n allen gewoon weer gaan doen alsof er niets aan de hand is, zijn we binnen no-time weer bij af. Met alle gevolgen van dien…

2 gedachten over “Het voelt allemaal heel erg dubbel

  1. Hoi Theo!
    We vinden het fijn, dat je nog steeds met plezier werkt, ook al zal dat niet meevallen!! Is zo’n scherm duur of zou je dat net zo goed zelf kunnen maken? Jullie zijn toch zo handig! Dan heb je je best gedaan en heb je rust! Mocht je daar niet genoeg centjes voor hebben, dan is tante Annie er altijd ook nog!!
    Veel sterkte met alle troubles!!
    Lieve groetjes voor jou en Kitty en!!
    Tante Annie.

  2. Wat is er veel veranderd!! Theo, en inderdaad iedereen doet maar wat waarom niet wachten op de uitslag van TNO moeten we risico lopen ? Mijn zus heeft een schoonheidssalon en wordt gek van alle regels. Is er wel echt nagedacht of is er vooral, hard geroepen en kijken ze later na al de regels en bepalen dan wat goed of slecht is. Gek wordt je ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *