Het regent…

Om mijn hoofd leeg te maken dacht ik even een ommetje te maken. Dat duurde nog geen twee minuten want toen ging ik weer naar binnen. Ik had wel gezien dat het regent maar ik dacht dat het een beetje miezerde. Dat heb ik verkeerd gedacht…

Dus ik zit nu weer binnen, lekker droog en warm. Nog steeds heb ik de behoefte aan een frisse neus maar dat zal moeten wachten. In plaats van buiten mijn hoofd leegmaken, ben ik achter de laptop gekropen om jou lastig te vallen. Ook dit is meestal een goede manier om wat ruimte in mijn hoofd te krijgen, nu maar hopen dat het werkt 😉

Gisteren ben ik weer bij mijn oncoloog geweest voor wat bloedonderzoek uitslagen. De afgelopen maanden is mijn PSA weer een beetje aan het stijgen en zo ook deze keer. Volgens Debbie geen paniek want de rest van de bloedwaarden veranderd eigenlijk niet zoveel. Dit betekent dat er op dit moment geen reden is om aan te nemen dat we volgende stappen moeten gaan zetten. Wat het wel betekent is dat de kanker wel op de een of andere manier actief (actiever) aan het worden is. Debbie doet niets zonder beeldvorming dus we wachten af tot begin maart. Dan worden weer de nodige scans en foto’s gemaakt. Ik zou daar toch eens geld voor moeten vragen… Zoals altijd, wachten we weer af en gaan het over een maand wel weer zien.

Niet of maar wanneer we naar de volgende fase gaan weet niemand. Zelf niet iemand die daar 10 jaar voor gestudeerd heeft. Dat maakt het allemaal heel erg onzeker en die onzekerheid begint mij nu weer parten te spelen. Er gaat geen moment voorbij dat ik daar niet mee bezig ben.
Zoals je misschien wel gezien hebt, gaan wij volgend jaar een wereldreis maken van vier maanden. Ik zou er heel veel voor over hebben om zeker te weten of we onbezorgd kunnen gaan of niet. Helaas is dit ook een kwestie van afwachten. Als de situatie niet (te veel) veranderd, vind Debbie ook dat we gewoon moeten gaan en moeten gaan genieten. Jammer genoeg kan zij ook niets zeggen over hoe het over een jaar zal zijn. We gaan het komende jaar gebruiken om ons optimaal voor te breiden op deze fantastische reis en gaan er van uit dat we volgend jaar rond deze ergens in Australië rondreizen! De voorbereidingen alleen al zijn kei leuk!

Ik kan het niet laten om ook over Covid-19 iets te zeggen. Net als ieder ander, houd mij dit ook al bijna een jaar bezig. Ieder op zijn eigen manier en om zijn eigen redenen. Het is vervelend en lastig dat deze pandemie er is. De maatregelen zijn niet leuk (zachtjes uitgedrukt) maar noodzakelijk. Met de meeste heb ik niet zoveel moeite mee maar het feit dat het aantal bezoekers is teruggebracht naar 1 persoon, heeft mij wel erg geraakt. Misschien vind ik dit nog wel erger dan niet ergens een t’tje te kunnen drinken met een goed boek of goed gezelschap.
Ook hierbij is de onzekerheid erg lastig en vervelend. De onzekerheid wanneer ik weer aan de slag kan om vervolgens te kunnen stoppen met werken. Dit klinkt misschien een beetje dubbel maar mijn beslissing om te stoppen met de rij-instructie is flink gedwarsboomd door de lockdown. Ik zou dit graag op een zo normaal mogelijke manier af willen handelen. Tegelijkertijd heb ik het besluit genomen om te stoppen en de datum al een keer opgeschoven. 8 april is op dit moment mijn laatste werkdag als rij-instructeur. Met de laatste verlenging, van gisteravond, tot 3 maart a.s. betekent dat, dat ik nog maar een maand heb om mijn leerlingen vaarwel te zeggen. Het liefst laat ik ze allemaal zo snel mogelijk examen doen, mits dat in hun mogelijkheden ligt, maar dat wordt erg krap. Mogelijk draait het erop uit dat ik van een flink aantal leerlingen afscheid moet nemen voordat ze zover zijn en dat steekt heel erg. Dit voelt niet ok.

Er is niets vreselijker dan in onzekerheid leven. Het zorgt ervoor dat je hoofd constant aanstaat. Althans zo werkt het bij mij. Het houdt mij erg bezig en ik merk dat ik het ook in mijn lijf begin te voelen. Last van pijntjes en ongemakken kunnen denk ik een uiting van deze zorgen zijn. Daarom leek het mij ook fijn om even een stukje te wandelen en op deze manier proberen mijn hoofd leeg te maken. Die wandeling komt nog wel … voor nu:

Fijne woensdag!

4 gedachten over “Het regent…

  1. Veel plezier met jullie voorbereidingen voor jullie prachtige reis!!
    Vergeet niet om Zoetermeer in het schema te zetten zodra het weer kan 🙂
    We hopen jullie snel weer eens te zien.

    groetjes Rob en Suzanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.