Carnaval en Queen

Wat hebben carnaval en Queen met elkaar gemeen?

Afgelopen weekend voor het eerst in mijn leven, naar mijn idee en die van Kitty, echt carnaval gevierd. Ik, als geïmporteerde Brabander, heb mij daar al vijftien jaar tegen verzet maar nu moest het er toch maar eens van komen. Het is mijn eigen schuld, als je het zo wilt noemen, want afgelopen september heb ik tijdens het foute feestje van Qmusic bij Chassé gezegd dat ik de komende carnaval mee ging hossen. Ik had wel één voorwaarde: als ze maar geen typische carnavalsmuziek draaien…

Wij hadden kaartjes voor Wipneus en Pim. Dit zijn twee mannen op leeftijd (lees: mijn leeftijd) die wel van een leuk feestje houden. Wipneus is de zanger, Pim is de dj. Ik had mij wel voorgenomen niet zomaar een carnavals kloffie aan te trekken. Als ik het doe, doe ik het ook goed. Dus in de stad en op internet gespeurd naar een leuke combi voor ons beide. We moeten natuurlijk wel bij elkaar passen, zo burgerlijk zijn we dan ook wel weer. Sommige zouden zeggen dat we een ANWB stel zijn ;-). Ik denk dat we daar aardig in geslaagd zijn.

Op het moment dat ik mij omkleed vroeg ik mij wel af; Waar ben ik aan begonnen?? Ik kleed mij om in een of ander apepakkie en ga straks in dat apepakkie over straat… Ik ben inmiddels eraan gewend dat rond deze tijd mensen verkleed over straat gaan maar als ik dan zelf verkleed ben, voelt dat toch een beetje raar. Gelukkig is het donker als wij op de fiets zitten 😉

Het feestje is leuk en kei gezellig. Wipneus en Pim weten wel wat een feestje is en de muziek is 4 van de 5 keer ook wel leuk. Die vijfde keer is dan een mooi moment om weer wat te drinken te gaan halen.

Carnaval is een leuk feestje. Zeker als je je mee laat voeren door die gekte. Ik denk dat ik volgend jaar wellicht nog een keer ga meedoen, who knows! Heb ik de smaak te pakken? Ja, van feestjes wel maar van carnaval, weet ik niet. Volgend jaar zitten we trouwens in Guatemala als alles zo gaat zoals we willen. Maar ook daar vieren ze carnaval…

Breda is sowieso een leuke stad waar altijd wel ergens een feestje is maar carnaval is natuurlijk meer. Carnaval is natuurlijk een katholiek feest en de dagen volgend op carnaval zijn de veertig dagen vasten. Nu ken ik niemand die én carnaval viert én vervolgens veertig dagen gaat vasten… Is dat erg? Nee natuurlijk niet. Als je ziet hoeveel lol iedereen heeft en hoe easy-going iedereen is. Als je tegen iemand aan loopt en daarmee gaat zijn bier om, joh geeft niets en wordt gelachen en we gaan gewoon weer verder. Dat is Brabant, dat is carnaval (of dat alleen met carnaval zo is weet ik eerlijk gezegd niet).

Carnaval was leuk om mee te maken. Voor herhaling vatbaar? Ik leef tegenwoordig met het idee: Iedere dag telt en als je van iedere dag een feestje kunt maken dan moet je dat doen. Dus ja, het is voor herhaling vatbaar!

Maar wat hebben carnaval en Queen gemeen? Helemaal niets maar omdat we van de week naar de film over Freddie Mercury zijn geweest leek me dat wel een leuk bruggetje. Slaat nergens op en zo’n slecht bruggetje heb ik nog nooit gemaakt denk ik maar nu we het er toch over hebben…

Bohemian Rhapsody is een hele leuk gave film!…

Het verhaal op zich ken je natuurlijk maar hoe sommige nummers tot stand zijn gekomen weet je natuurlijk niet. Tenminste ik in ieder geval niet. Het is een verhaal over een zanger wat prachtig is vertaald. Wat mij erg aangreep was het moment dat hij verteld aan zijn bandleden dat hij ziek is. Wat ik nog weet van die tijd, toen het bekend werd dat hij HIV besmet was, dat hij onverminderd door ging met zijn optredens. Hij liet zich niet gek maken door het vooruitzicht dat hij niet meer lang zou hebben. Het heeft uiteindelijk 6 jaar geduurd eer hij overleed aan de gevolgen van zijn ziekte.

In de film is hij net zo strijdlustig als ik mij kan herinneren van vroeger. Een mooi moment van een sterke persoonlijkheid.

Ik heb er zelf wel een boodschap uitgehaald die ik, als ik heel diep van binnen kijk, eigenlijk al wist. Hoe zeer het ook tegen zit in het leven, je moet niet de moed verliezen door te gaan. Doe dit vooral voor jezelf. Geniet van elk moment die je gegeven is want voor je het weet is het voorbij. Geniet vooral voor jezelf maar doe dit ook voor de ander.

Zoals Freddy Mercury in de film zegt: “Maak je niet druk om mij en vind mij niet zielig, dat is zonde van de tijd. Die tijd kunnen we beter gebruiken om muziek te maken!”

Let’s make some music!

En mijn eigen toevoeging is: Let’s make some memories!

1 gedachte over “Carnaval en Queen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.