Ik kies voor mijzelf

… en dat was een lastige keuze!

Ik kies ook voor Kitty en mijn jongens. Ik kies voor mijn lieve meisjes en dierbare vrienden en familie. Maar bovenal kies ik voor mijzelf!

Alhoewel ik er inmiddels wel een soort van vrede mee heb dat ik nog maar 15 uur in de week werk, is dat zeker in het begin wel anders geweest. Een gezonde werkethos is mij wel bijgebracht, vandaar dat ik er heel veel problemen mee had om minder te werken in het begin. Ook dat went en noem het accepteren maar uiteindelijk leer je daarmee leven. Echter de laatste maanden begon de twijfel of ik wel op de juiste manier bezig was. Mijn werk als rijinstructeur is echt kei leuk maar vergt erg veel energie waardoor ik daarnaast niet veel kan ondernemen. Natuurlijk doe ik dat wel en ga daarbij regelmatig over mijn grenzen heen maar moet ik later altijd de prijs daarvoor betalen.
Het lesgeven kost mij steeds meer energie, of eigenlijk moet ik zeggen dat er steeds minder energie overblijft.

De laatste tijd ben ik dus aan het twijfelen geweest wat nu wijsheid is. Dat heb ik mij vaker afgevraagd hier ;-), zo ook deze keer. Blijkbaar is het voor mij belangrijk om heel wijs te zijn.. (flauw grapje).

Werken stond altijd centraal. Alles wat ik doe en deed, draaide om het werken heen. De laatste jaren is daar wel een verschuiving in gekomen maar de kern bleef staan. Als ik kan werken dan gaat het dus goed. Nu tijd om een ander centraal punt te zoeken en die heb ik gevonden. Dat ben ik!

Alhoewel het mij erg zwaar valt, heb ik het besluit genomen om de komende zes maanden mijn werk als rijinstructeur af te bouwen en definitief te stoppen per eind februari 2021. Dit valt erg zwaar omdat ik nu al weet dat ik het lesgeven en mijn leerlingen heel erg ga missen. Dat het mij lukt om de tijd zinvol in te vullen met dingen waar ik echt blij en gelukkig van word, daar heb ik wel vertrouwen in. Het blijft echter een vervelende beslissing in meerdere opzichten. Het is in mijn ogen ook een bevestiging van mijn ziekte, het is een bevestiging van het feit dat ik steeds minder energie heb, het is ook een bevestiging dat ik dus een volgende fase van mijn ziekte in ben gegaan. Iets waar ik mij heel lang tegen verzet heb, is het accepteren van het feit dat ik ziek ben. Misschien is dit een eerste stap naar een soort van acceptatie..

Kiezen voor mijzelf… dat is zo ongeveer het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan. Altijd aandacht en zorg voor een ander maar nu is het tijd om mijzelf te gaan denken!

Hakuna Matata!

4 gedachten over “Ik kies voor mijzelf

  1. Lieve schone broer,

    Wat moet dit een moeilijke keuze zijn geweest, maar wat een kracht heb je om de keuze te maken!!
    Kiezen voor jezelf is de beste , maar tevens ook de moeilijkste keuze!

  2. Lieve Theo

    Wat een dappere stoere keuze maak je hier. Het gaat ook om jouw en de mensen om je heen. Geniet van alle mooie dingen en weet dat je gemist gaat worden in de rijschoolwereld en bij ons!! We houden contact. Liefs Tessa😘

  3. Tja Theo dat het geen makkelijk keuze is dat is wel duidelijk! Dat is het namelijk altijd als je iets doet met hart en ziel en waar je happy mee bent. Ik moet eerlijk bekennen dat ik normaal niet zo gauw heb om er niks over te zeggen, maar nu ontbreken mij de woorden. En kan ik alleen maar zeggen dat het erg dapper is van je en dat je zelf wel aanvoelt of je daar nog energie voor had of niet zoals je aangaf. Gelukkig heb je nog een hoop andere leuke bezigheden en je familie en vrienden waar je je energie die je nog heb in kunt steken. Lieve theo uit diepst van mijn hart heel veel sterkte en we zullen er altijd voor je zijn. Liefs peet❤️

  4. Dat zal een hele moeilijke keuze geweest zijn. Maar kiezen voor jezelf is altijd goed. Justin wil binnenkort beginnen met rijles en wilde uiteraard de lessen bij jou gaan volgen. Dat is jammer. Heb je een tip voor een andere goede rijschool voor hem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.