De zoveelste uitslag

Om maar even luchtig te beginnen; Vorige week erg gelachen naar aanleiding van mijn laatste blog “model for a day” 😉 Sommigen hadden een leuke reactie onder mijn blog geplaatst en sommigen waren in eerste instantie een beetje gepikeerd of meer verbaasd omdat ik iets leuks ging doen en niets had verteld van tevoren. Stiekem heb ik er zelf ook wel een beetje lol aan beleefd. Een lichtpuntje die ik zelf heb gecreëerd.

Vandaag de uitslag van de scans dus… Zoals elke uitslag is het weer erg spannend.

Om kort te gaan; Het was niet zo’n beste uitslag. Er rommelt in de klieren want deze waren vergroot en ook het aantal klieren wat aangetast is, is uitgebreid. Dat het uitzaaiingen van de prostaatkanker zijn, dat is zeker. De kanker is actiever aan het worden, althans dat wordt gedacht. Het kan namelijk ook zijn dat de psa en de klieren op en neer gaan wat een heel onrustig beeld geeft maar blijkbaar kan dat ook voorkomen. Als dat het geval zou zijn, is er nog geen reden om direct actie te gaan ondernemen. Over een maand of twee weer bloed laten prikken en afhankelijk van die uitslag wordt er wellicht een volgende fase ingeluid. Een fase waarvan ik dacht en hoopte dat dat nog heel erg lang op zich zou laten wachten.

Bijna een jaar geleden schreef ik over de Typhoon, de achtbaan… Daar moest ik vandaag bij de oncoloog aan denken. Zal het zo zijn dat ie langzaam is begonnen met doorrollen over het hoogste punt heen? Wie zal het zeggen… De komende tijd is het weer afwachten met alle emoties die daarbij horen zoals angst, verdriet, boosheid etc. Daar heb ik al meerdere keren over geschreven. Soms val ik in herhaling merk ik maar daar trek ik mij niets van aan ;-).

In de tussentijd blijf ik er aan werken om weer in de juiste ‘vibe’ terecht te komen. Positief blijven of eigenlijk worden en dan blijven is een doel op zich geworden maar dat gaat mij lukken. Samen met Kitty, die nog steeds naast mij zit in de achtbaan, komt het echt wel goed. Samen kunnen we de wereld aan en dan te bedenken dat alle karretjes achter ons ook helemaal vol zitten met mensen die om ons geven.

Fantastisch dat jullie er zijn!

1 gedachte over “De zoveelste uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.